25 oktober 2010

Betyder Jesus allt för dig?

Följ min blogg med bloglovin

(Mat 24:12)  Och eftersom laglösheten tilltar, kommer kärleken att svalna hos de flesta.

De senaste dagarna har jag funderat över kärleken till Jesus och hans ord. Betyder han allt för dig eller har du saker vid sidan av honom som betyder mer. Har hans kärlek helt fått tag om ditt hjärta, så att du längtar till den dag då han ska komma och hämta oss hem, eller är du upptagen med annat. Att växa i hans kärlek är att hela tiden låta sig formas av honom och hans ord. Det är också en villighet att stå upp för honom när det blåser och många andra vänder honom ryggen. Det är att konfrontera synden och ogudaktigheten i samhället även om det kommer att kosta dig allt. Detta är inget vare sig du eller jag kan ta oss, det ges bara i en nära relation till Herren.
Precis som kärleken till en människa utvecklas i en nära relation, så kommer din kärlek till Herren utvecklas då du umgås med honom. Det är när vi börjar kompromissa med hans ord, för att vara människor till lags som avfallet i vårt liv börjar. Det märks inte omedelbart, men för varje sak du gör i olydnad mot Herren, kommer en hårdhet i ditt hjärta som stänger dörren för honom, och öppnar den för satan. Snart befinner du dig i en situation där du kompromissar med det mesta i ditt kristna liv utan att upptäcka hur långt från Jesus du har kommit. I dessa dagar då villfarelse och ogudaktighet är stort utbrett i vårt samhälle är det oerhört viktigt att du håller dig nära Herren och lyssnar in hans röst.

Därför är det med bestörtning man nu kunnat läsa hur kristna församlingar i vårt land börjat vända sig till onda andars läror, allt i ekumenikens namn där intentionen om ett enande mellan kristna kyrkor fått även flera av de förut så radikala församlingarna att kompromissa med det rena sanna evangeliet.

Jag läste igår på Ulf Ekmans blogg ett inlägg om LO:s retrit på St. Davidsgården i rättvik. Hur Livets Ords ledning inte bara eftersträvar gemenskap med andra trossyskon utan också beträder farlig mark, som för ett antal år sig skulle vara helt otänkbart. Man säljer ut sin frihet i kristus mot onda andars inflytande. St. Davidsgården och den intilliggande meditationsgården drivs och ägs av stiftelsen Berget. De vill framstå som en verksamhet som bygger på kristen grund, men när man börjar läsa på hemsidan kan man läsa om att det praktiseras både yoga och zenmeditation där. Man kan verkligen vara bekymrad över Livets Ords helomvändning när det gäller katolska kyrkan och mer tvivelaktiga inriktningar.

Läs på stiftelsen Bergets hemsida.
www.berget.se
Ulf Ekmans blogg.
http://ulfekman.nu/2009/03/27/retreat-pa-berget/

1 kommentar:

  1. Hej!
    Du skriver: ” (Mat 24:12) Och eftersom laglösheten tilltar, kommer kärleken att svalna hos de flesta.

    De senaste dagarna har jag funderat över kärleken till Jesus och hans ord.


    Jag vill kommentera.
    [Att skilja åt,] Den historiska Mashiakh (”Messias”) som det står skrivet om i originalversionen av det som blev redigerat till ”Matteuseusevangeliet” [not 1] hette Ribi [det var hans titel] Yehoshua. Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”. Han och hans efterföljare praktiserade direktiven i Torah [”Moseböckerna”] och för att följa honom måste man praktisera Torah. [not 2]

    I den ursprungliga versionen av Matityahu så talar Ribi Yehoshua om Torah-löshet, som felaktigt översatts till ”laglöshet”. Han är emot Torah-löshet.

    Att följa Messias undervisning – leder en in i att observera direktiven i Torah – och leder en i en levande och riktig relation med Fadern, vilket är väldigt meningsfullt!!!

    Noter:
    1: Belägg i denna artikel: Länk

    2:Påståenden bevisade på Netzarims hemsida: Länk

    SvaraRadera