11 september 2010

Att vara ledd av Herren!



Att följa Herren har aldrig varit lätt och kommer aldrig att bli det. Det tror jag de flesta kristna som står upp för Guds ord får erfara för eller senare. Men oavsett är det värt allt i slutänden.


Vi har inte fått löfte om ett enkelt liv, däremot om vi tittar på Paulus liv ser vi att han ständigt var utsatt på olika sätt. Med förföljelse, skeppsbrott mm. Men i allt detta fann han seger och trygghet i sin tro. Det är till Herren vi ska gå när problemen hopar sig och vi inte ser någon utväg. Det är viktigt att vi vågar lyssna till faderns röst, även om den inte alltid passar in i våra förkonstruerade mallar för vad som är rätt och riktigt.


Att läsa Guds ord måste alltid göras med med de andliga glasögonen på. (ursäkta utrycket) Om man bara tar en sanning i bibeln utifrån ett logiskt och förnuftigt tänkande kan man lätt gå miste om vad Herren vill säga i en speciell situation. Du kan läsa detta i följande bibelvers.


2Kor 3:6  Han har gjort oss dugliga till att vara tjänare åt ett nytt förbund, som inte är bokstavens utan Andens. Ty bokstaven dödar, men Anden ger liv.  


När du läser ordet och det talar in i ditt hjärta, då kan också vara viss om att det är Anden som talar till dig. Då är det oerhört viktigt att du följer den rösten. Självklart ska allt prövas på olika sätt. 
Fariseérna läste lagen utifrån bokstaven och trodde då automatiskt att de var de frommaste och mest andliga. I själva verket var de allra mest ömkansvärda. De hade missat allt och såg inte vem Jesus var. Både Jesus och fariseérna läste samma skrifter. Skillnaden var Andens uppenbarelse som verkade i Jesu liv. Detta ledde fram till en konflikt mellan de som trodde på bokstaven och inte hade andens ljus och Jesus som var fylld med Andens visdom och kraft.


Till sist låt oss instämma i Paulus bön.


Ef.1:17  Jag ber att vår Herre Jesu Kristi Gud, härlighetens Fader, skall ge er vishetens och uppenbarelsens Ande, så att ni får en rätt kunskap om honom. 


/ Jörgen









1 kommentar:

  1. Hej Jörgen.
    Läs; gluefox.blogspot.com
    Hoppas du vill lägga in som
    bra bloggar.
    Bless
    Lasse

    SvaraRadera